Povijest košarkaškog kluba "Rovinj"

Kroz više od dvadeset godina djelovanja, košarkaški klub Rovinj imao je svijetlih i manje svijetlih trenutaka. Upoznajte se s našom poviješću.

2010/2011

Nakon dobre sezone odigrane u B1 ligi, već tijekom ljeta dogovorena je ekipa za nastupajuću sezonu

Nakon dobre sezone odigrane u B1 ligi, već tijekom ljeta dogovorena je ekipa za nastupajuću sezonu, a to znači da je ostao gro ekipe od prošle sezone: Solina, Franković, Burić, Banko, Jergović uz juniore Majstorović, Vičić, Čulina, Matošević, Šturman. Kao jedino pojačanje došao je Kordiš Sandro nakon povratka iz KK Zagreb.

Pročitaj više

2009/2010

Zlatko Orbanić i Aleksandar Nišić preuzeli seniorsku ekipu

Kako Goran Subotić više nije htio voditi seniore sa velikim kašnjenjem za početak priprema, Zlatko Orbanić i Aleksandar Nišić preuzeli su zajedno seniorsku ekipu koja je jako pomlađena, a igrali su: Zoran Solina, Milan Ostojić (koji je prestao igrati nakon četiri kola), Neven Nišić, Ivan Banko, Igor Franković, Dominik Burić, Mirko Jergović, Luka Tolić, Domagoj Tomić, Stefan Majstorović, Mauro Vičić, Luka Čulina, Nino Matošević, Trento Stefan, Josip Čosić i Patrik Šturman.

Pročitaj više

2008/2009

Povodom Europskog festivala sportske rekreacije Grad Rovinj je obnovio igrališta kod hotela Eden

Goran Subotić je po drugi puta samostalno preuzeo seniore koji se nakon ispadanja iz A2 lige takmiče u B1 ligi. B1 liga ima dvanaest slijedećih klubova: Jadran – Rijeka, FSV – Rijeka, Fažana, Zamet – Rijeka, Goranin – Delnice, Otočac, Stoja, Opatija, Umag, Gospić i Krk. Za seniore su igrali: Massarotto Marco, Milan Ostojić, Igor Bolković, Eduard Makon, Tino Žufić, Roža Stefan, Neven Nišić, Igor Franković, Mateo Banko, Mirko Jergović, Dominik Burić, Domagoj Tomić, Andrea Bajdl, Luka Tolić, Stefan Majstorović, Mauro Vičić i Trento Stefano.

Pročitaj više

2007/2008

Objavljena monografija povodom 20. godina kluba

Nakon Zlatka Orbanića u „vruću trenersku klupu“ nakon pet godina, ponovno je sjeo Aleksandar Nišić, koji je osim seniora vodio i juniore te kadete. Za prvu ekipu na početku sezone konkurirali su: Milan Ostojić, Igor Bolković, Kristijan Banković, Eduard Makon, Tino Žufić, Ivan Lešić, Juraj Brajnović, Siniša Žarić, Roža Stefan, Neveni Nišić te juniori odnosno kadeti: Igor Franković, Mirko Jerković, Domagoj Burić, Antonio Komadina, Mateo Banko, Domagoj Tomić, Luka Tolić, Marko Slijepčević, Sandro Kordiš i David Lončarević.

Pročitaj više

2006/2007

Veterani u Manchesteru osvojili prvo mjesto

Po prvi puta na trenerskoj klupi je od početka Goran Subotić koji je za predstojeću sezonu skupio respktabilna imena od 15-ak seniora: Ostojić, Stošić, Barbača, Šprem, Bolković, Radić, Codacci, Banković, Grudi, Roža, Nišić, Lešić i povratnik u rovinjsku košarku nakon šest godina Siniša Žarić.

Pročitaj više

2005/2006

Prva sezona bez Stevanovića i Miljanovića, Subotić zamjenjuje Orbanića

Prva sezona bez Miladina Stevanovića ali i drugog centra Saše Miljanovića te bez organizatora Herceg Krešimira ali sa povratnikom Milanom Ostojićem te Anisom Kelbashijem. Osim njih ekipu u ovoj sezoni činili su: Lešić, Bolković, Codacci, Subotić, Grudi, Franović, Banković, Stošić i Barbača. Već treću sezonu zbog ozljede ne igraju ili igraju minornu ulogu Roža i Nišić. Sezona je odlično otvorena te je pri dio sezone ekipa u zlatnoj sredini sa pet pobjeda i šest poraza.

Pročitaj više

2004/2005

Odlazak Miladina Stevanovića Žice

Kao novi – stari A2 ligaši htjeli smo osigurati „zlatnu sredinu“ tablice te je zadržana okosnica ekipe koja je osvojila B1 ligu Stevanović, Miljanović, Herceg, Codacci, Massarotto, Subotić, Grudi, Roža, Nišić, Burić.

Pročitaj više

2003/2004

Rovinj je po prvi puta ugostio seniorsku reprezentaciju Hrvatske

Iako smo u ljeti 2003. godine sve napravili da bi ostali u A2 ligi to nam nije uspjelo. To ljeto Rovinj je po prvi puta ugostio seniorsku reprezentaciju Hrvatske koja se pripremala za Europsko prvenstvo u Švedskoj pa je ugošćena reprezentacija BiH koju vodi naš ljetni sugrađanin Draško Prodanović.

Pročitaj više

2002/2003

Objavljena intenet stranica www.kkrovinj.hr

Nakon uspješne sezone 2001/02, pogotovo seniorskog četvrtog mjesta, i ulaska u A2 ligu zapad (samo smo iz B1 prešli u A2), Klub su napustili Milan Ostojić koji je otišao igrati u Njemačku drugu ligu, a nakon 10 kola ekipu je zbog preseljenja roditelja u Austriju napustio i najbolji igrač tada Paolo Mofardin, tako da je Miladin Stevanović ostao sam sa Sašom Miljanovićem i „dječjim vrtićem“: Makon Eduard, Marko Šprem, Marko Bajagić, Marko Zgrabljić, Luka Burić, Roža Stefan, Neven Nišić.

Pročitaj više

2001/2002

Četvrto mjesto donijelo ulazak u A2 ligu

Ponovni povratak na kormilo stručnog štaba Aleksandra Nišića kao i ukidanje dobnih granica bili su najznačajniji dio prije početka prvenstva. Reaktivirani su Miladin Stevanović i Denis Varšava, iz Poreča nam je pristupio Saša Miljanović, a iz Botinca se vratio Milan Ostojić koji je u Puli bio na odsluženju vojske.

Pročitaj više

2000/2001

Juniori ušli u Prvu Hrvatsku juniorsku ligu

Uprava Kluba je na prijedlog trenera Zlatka Orbanića odlučila da ove sezone na igramo B1 ligu iz razloga jer bi isti igrači trebali igrati juniorsku ligu Istre i Prvu državnu ligu gdje smo se uspjeli te je zaključeno da bi to za njih bilo prenaporno.

Pročitaj više

1999/2000

Silvano Poropat odlazi u Ludwigsburg

Nakon 13 godina igranja i šest godina trenerskog rada Silvano Poropat je otišao radit kao trener u poznatom njemačkom košarkaškom središtu Ludwigsubrgu sa mlađim kategorijama, a to je još jedno priznanje za naš Klub.

Pročitaj više

1998/1999

Zabrana igrana košarke starijim od 22 godine, odlazak Kosa, Masarotta i Ostojića

U ljetnim mjesecima 1998, Sabor Hrvatskog košarkaškog saveza donio je odluku kojom je zabranio igranje košarke igračima starijim od 22 godina. Odnosno svaki je klub mogao registrirati samo pet punoljetnih igrača rođenih 1977. i mlađih.

Pročitaj više

1997/1998

Nakon šest godina izbivanja iz Kluba, ponovno je za predsjednika izabran Jakov Pešo

Takoreći ista ekipa koja je nastupila u prošloj sezoni odigrala je i ovu sezonu, a očekivalo se da još više prostora dobiju Ostojić, Massarotto i Kos.

Pročitaj više

1996/1997

Orbanić postaje trener prve ekipe

Zbog pomanjkanja sportskih ambicija, uzrokovanih prvenstveno malim budžetom, Aleksandar Nišić je krajem prošle sezone odstupio i povukao se raditi sa mlađim kategorijama, a trener prve momčadi postao je Zlatko Orbanić kao šesti trener u povijesti kluba koji je vodio prvu ekipu.

Pročitaj više

1995/1996

Organiziran prvi novogodišnji turnir i turnir Ljeto '96

Od ekipe koje je dijelila drugo i treće mjesto otišla su trojica igrača, ponajboljih posebno Nikola Rovis, Zoran Kos koji je prešao u prvoligaški klub Zagreb i Zlatko Orbanić koje je prestao igrati i posvetio se trenerskom pozivu.

Pročitaj više

1994/1995

Grad Rovinj dobiva prvo vanjsko košarkaško igralište

Po prvi puta u povijesti Grad Rovinj dobiva vanjsko košarkaško igralište. Iako predviđeno kao parking za autobuse gostiju hotela Eden i Istra na Crvenom otoku, košarkaški entuzijasti ovaj prostor farbaju, crtaju, kopaju, postavljaju temelje i dovode stare odbačene košarkaške konstrukcije. I igralište polako dobiva svoju funkciju.

Pročitaj više

1993/1994

Održana nova izborna skupština kluba

Svake sezone isti problemi. Opet je odstupilo kompletno rukovodstvo, ali što je najgore zbog bolesti odstupio je i Jakov Pešo, a to je bio najveći udarac. Uz to i žiro računa kluba je bio blokiran od strane Jadran-turista na ime suorganizacije finala Kupa Hrvatske 1992 godine. I to na iznos od 5.000 eura. A tadašnje godišnja dotacije od Sportskog saveza bila je 2.500 eura.

Pročitaj više

1992/1993

Rukovodstvo kluba podnijelo kolektivnu ostavku

Završetkom sezone 1991/92. rukovodstvo kluba je zbog neodgovarajućeg tretmana u strukturama Grada Rovinja podnijelo kolektivnu ostavku, pa je početkom ove sezone ponovno došlo do izbora novih članova rukovodstva Kluba.

Pročitaj više

1991/1992

Gostovanje u Italiji dan nakon međunarodnog priznanja RH

Nakon Svetislava Miloševića, Ecia Goba, Tihomira Dragovića četvrti trener u Klubu je postao Saša Vucelić, mladi neafirmirani stručnjak kojemu je rad u Klubu bio prvi ozbiljniji trenerski posao. I uprava kluba se promijenila pa je na čelo kluba došao Ante Brstilo, tajnik je ostao Miroslav Kos, a članovi uprave postali su: Mario Gallo, Martin Radetić, Lazar Kovačević i Zlatko Orbanić, a najveći dio posla obavljao je tehniko Kluba Jakov Pešo.

Pročitaj više

1990/1991

KK Rovinj domaćin finalnog turnira kadetskog prvenstva Hrvatske

Umjesto Ecia Goba koje za trenera prve ekipe i mlađih kategorija u Klub je doveden Tihomir Dragović trener iz Pule koje je do tada vodio prvu momčad Gradina u Drugoj ligi Jugoslavije. Kako su ponovno ambicije bile ulazak u viši rang takmičenja tako su i ove sezone dovedena pojačanja radi ostvarivanja tog cilja.

Pročitaj više

1989/1990

Predsjednik postaje Jakov Pešo a Ecio Gobo trener

Pred sam početak sezone došlo je do promjena u vođenju Kluba pa je umjesto Romea Matoševića za predsjednika izabran Jakov Pešo, a za tajnika Kluba Miroslav Kos. U Izvršni odbor ušli su: Nereo Matohanca, Dragan Jelača, Radenko Matijašec, i Marin Budiša.

Pročitaj više

1988/1989

Odlazak trenera Svetislava Miloševića

Ambicije Kluba bile su osvajanje prvog mjesta i pokušaj kvalifikacija u viši rang takmičenja Hrvatsku ligu – zapad. U konkurenciji šest ekipa (nema Veterana i Istraplastike II) osvojeno je treće mjesto sa šest pobjeda i četiri poraza te je prvom kolu play-offa ekipa Rudara iz Labina bila bolja u dva od tri susreta pa smo sa ekipom Mladosti iz Fažane igrali za treće mjesto, a nakon dva susreta u kojima smo bili bolji to i ostvarili..

Pročitaj više

1987/1988

23.12.1987. godine osnovan KK Rovinj

Zahvaljujući entuzijazmu pojedinaca koji su dva puta tjedno odlazili na rekreaciju koja se provodila u sklopu Društva za sportsku rekreaciju tada zvanog Partizan danas Rovinj u listopadu mjesecu održan je prvi organizirani košarkaški trening u povijesti (iako se po priči pokojnog prof. Sošić Guerina košarka u Rovinju igrala još pedesetih godina XX stoljeća pod vodstvom pokojnog prof. Nikše Kalačića).

Pročitaj više

Restaurant
Restoran
Restaurant